حقوق مدیریت بازاریابی گردشگری هتلداری طراحی لباس آشپزی مترجمی تشریفات روابط عمومی معماری کامپیوتر و برنامه نویسی قنادی امور بانکی

معرفی رشته کاردانی و کارشناسی حرفه ای آشپزی ملل و آشپزی ایرانی

امروزه با توجه اهمیت صنعت غذا و آشپزی در حوزه های سلامت و پزشکی، گردشگری و توریسم، هتلداری و رستوران و گردش وحشتناک مالی حوزه غذا، آشپزی و رستوران از یک سو و تغییر ذائقه مردم در انتخاب غذا و نوع آشپزی از سوی دیگر، باعث ایجاد انقلاب و رنسانسی بین المللی، در سبک آشپزی تمام کشورهای دنیا شده است. فرهنگ غذایی و سبک آشپزی به عنوان یک برند در صنعت گردشگری و هتل داری جای خود را باز کرده است و می توان گفت یکی از ارکان مهم گردشگری، آشپزی و صنعت غذایی می باشد. امروزه آشپزی و صنعت غذا خود نوعی گردشگری فرهنگی و هنری محسوب می شود و باعث ایجاد نوعی جدید از گردشگری به نام گردشگری خوراک (گردشگری غذایی) شده اشت.

رشته کاردانی کارشناسی حرفه ای روابط عمومی

هتل ها، رستوران ها بزرگ و کوچک، کترینگ ها، آشپزخانه های صنعتی، سلف سرویس ها، امکان گردشگری و سیاحتی، بیمارستان ها، سازمان های بزرگ و کوچک، شرکت های صنعتی، تولیدی خدماتی، ادارجات، نهادها، شرکت های هواپیمایی و … همه نیازمند سرآشپز، آشپز و کمک آشپز هستند. داشتن مهارت، تخصص و تجربه در حرفه آشپزی حرف اول را در این حوزه می زند.

با توجه به سلیقه و ذائقه های مختلف غذایی، سبک ها و فرهنگ های مختلف آشپزی و غذایی در دنیا، علاقه مردم به غذاهای برون مرزی و جدید، خلاقیت های بسیار در علم آشپزی و بروز فرهنگ فست فودی در جوامع صنعتی و نیمه صنعتی، باعث شده است که هتل ها، رستوان ها، کترینگ ها و آشپزخانه هایی با سرو انواع مختلف غذایی بوجود آید. شما در هر جایی تقریبا می توانید غذای ها و آشپزی های مختلف را ببینید و تست کنید. دستورات آشپزی و غذاهای ملل، کشورها و قاره های مختلف امروزه در هر هتل، رستوران و یا آشپزخانه ای سرو می شود، و دانستن دستورات آشپزی ملل و کشورهای دیگر و تجربه سبک های آشپزی کشورهای مختلف با توجه به درخواست مشتریان و نیاز روز به یکی از بدیهی ترین لزوم اشتغال در این حرفه تبدیل شده است.

مهمترین مشاغل حوزه آشپزی (کاردانی حرفه ای آشپزی، کارشناسی حرفه ای آشپزی و کارشناسی ارشد علوم غذایی و علوم تغذیه) به صورت لیست زیر می باشد:

  • سرآشپز هتل، رستوران، آشپزخانه کترینگ و …
  • آشپز هتل، رستوران، آشپزخانه کترینگ و …
  • کمک آشپز هتل، رستوران، آشپزخانه کترینگ و …
  • سرآشپز طلائی هواپیمایی و کشتی های مسافرتی و دریایی
  • مدیر تولید شرکت های تولیدی مواد غذایی
  • مشاور غذایی و مشاور تغذیه
  • کارشناس پژوهش کارخانجات مواد غذایی
  • کارمند خط تولید شرکت های مواد غذایی
  • معلم و مدرس مدرسه و دانشگاه و آموزشگاه در رشته و دروس آشپزی
  • موسس و مدیر عامل شرکت های غذایی و موسسه آموزش آشپزی
  • محقق علم آشپزی
  • طراح و مجری راه اندازی رستوران، آشپزخانه، کترینگ
  • کارمند هتل و اقامتگاه های گردشگری و فرهنگی
  • تیستر غذا و آشپزی
  • کارشناس HSE و ایمنی بهداشت محیط کار
  • ناظر هتل، آشپزخانه، رستوران و غذاخوری و

با توجه به نیاز جامعه به آشپز و سرآشپزان حرفه ای ملل و انتظار داشتن سرآشپزانی با دانش آکادمیک و دانشگاهی در علم آشپزی ملل و آشپزی بومی، اشتغال در مشاغل رده بالای این حوزه و همچنین میزان درآمد سرآشپزان با توجه به دانش تجربی و دانشگاهی آنها، بسیار رقابتی شده است. بطوریکه سرآشپزان جهت استخدام در مشاغل بهتر و درآمد فوق العاده نیازمند دانش و مدارک کاردانی و کارشناسی دانشگاهی، تجربه کافی و اخذ گواهینامه های معتبر در دوره های کوتاه مدت و فشرده می باشند. بنابراین در صورتی که می خواهید در آینده در بهترین هتل ها استخدام شوید و یا درآمدی فوق العاده داشته باشید باید رزومه تجربی و علمی دانشگاهی خود را ارتقاء دهید.

در ایران در حوزه آشپزی، تا مقطع دکتری امکان ادامه تحصیل وجود دارد. از رشته های این حوزه می توان کاردانی رشته آشپزی و کارشناسی رشته آشپزی ملل، کارشناسی رشته  آشپزی ایرانی، کاردانی و کارشناسی شیرینی پزی و قنادی … کارشناس ارشد علوم غذایی، علوم تغذیه و … و دکتری تخصصی علوم تغذیه در حوزه های مختلف را نام برد.

در دانشگاه جامع علمی کاربردی برای علاقمندان به آشپزی، رشته کاردانی حرفه ای آشپزی و رشته کارشناسی حرفه ای آشپزی ملل رشته کارشناسی حرفه ای آشپزی ایرانی و کاردانی و کارشناسی حرفه ای قنادی و شیرینی پزی جهت ادامه تحصیل وجود دارد. رشته آشپزی جزء بهترین و اشتغالزاترین رشته های دانشگاهی، رشته ای با بالاترین میزان متقاضی، رشته ای با بیشترین درصد موفقیت و بالاترین کیفیت کلاسی می باشد. این رشته جزء رشته هایی است که خیلی از متقاضیان جهت اشتغال سریع، میزان درآمد بالا و لذت از زندگی کاری آنرا برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند.

همچنین علاقمندانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند و قصد دارند مهاجرت کنند و دوست دارند بعد از مهاجرت در کشور مقصد جذب بازار کار با درآمد عالی شوند و همچنین کسانی که قصد درخواست ویزای تحصیلی و یا کاری را دارند، یکی از اولین گزینه های آنها جهت تکمیل رزومه رشته آشپزی و دوره های کوتاه مدت این رشته می باشد.

حداقل مدرک تحصیلی برای مشاغل مختلف جهت استخدام در رده های شغلی مهم در حوزه آشپزی متفاوت می باشد، ولی در هتل ها و رستوران های کوچک علاوه بر تجربه معمولا حداقل مدرک کاردانی برای مشاغل رده پایین لازم است و برای مشاغل رده بالاتر، در هتل ها و رستوران و آشپزخانه های متوسط و بزرگ حداقل مدرک کارشناسی با سابقه و تخصص و تجربه مرتبط نیاز می باشد و شخصی که درخواست استخدام در شغلی را دارد باید علاوه بر مدرک تحصیلی، دارای گواهینامه های معتبر در دوره های مربوط به آن شغل نیز باشد. در مشاغل تخصصی رشته آشپزی مثلا سرآشپزی و یا آشپزی علاوه بر حداقل مدرک کارشناسی آشپزی، شخص باید دارای گواهینامه و مجوز معتبر باشد که شرط داشتن کارشناسی پیش نیاز مدارک فوق محسوب می شود.

مدارک دانشگاه جامع علمی کاربردی در رشته های کاردانی و کارشناسی حرفه ای آشپزی ملل و آشپزی ایرانی قابلیت ترجمه توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به زبان های تمام کشورهای دنیا را دارد و این مدارک کاملا معتبر بوده و توسط تمام کشورها مورد تایید می باشد. بنابراین در صورتی که قصد مهاجرت به کشورهای مطرح در آشپزی هتل و رستوران و کشورهای گردشگرپذیر و توریستی و کشورهایی با هتل های چند ستاره و مطرح در قاره های اروپا، استرالیا، آمریکا و حتی آسیا را دارید و می خواهید هم امتیاز شما جهت درخواست اقامت و پذیرش افزایش یافته و هم پس از اقامت بتوانید به راحتی صاحب شغل شده و درآمد عالی داشته باشید، رشته های بدون کنکور و بدون نیاز به پیش دانشگاهی دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی آشپزی و آشپزی ملل بهترین انتخاب می باشد.

مرکز آموزش دانشگاهی علمی کاربردی موسسه فرهنگی هنری پیشرو پژوهان (واحد ۳۳) با بیش از ۱۵ سابقه در زمینه جذب دانشجو و آموزش رشته های کاردانی و کارشناسی آشپزی، آشپزی ایرانی و آشپزی ملل و دوره های کوتاه مدت آشپزی و سرآشپزی که زیر نظر داشگاه جامع علمی کاربردی با مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر سال در دو نوبت، در نیمسال های مهرماه و بهمن ماه از طریق سازمان سنجش کشور بدون کنکور و بدون نیاز به پیش دانشگاهی اقدام به جذب دانشجو در رشته های کاردانی و کارشناسی آشپزی ملل و آشپزی ایرانی می کند.

توجه نمایید در مرکز آموزش دانشگاهی علمی کاربردی موسسه فرهنگی هنری پیشرو پژوهان (واحد 33) برای ثبت نام در رشته های مقاطع کاردانی (فوق دیپلم) و کارشناسی (لیسانس) آشپزی آشپزی ملل و آشپزی ایرانی نیاز به مرتبط بودن رشته قبلی و دیپلم شما نیست. یعنی شما با هر نوع مدرک دیپلم و هر رشته ای می توانید در رشته کاردانی حرفه ای آشپزی آشپزی ملل و آشپزی ایرانی این مرکز ثبت نام کنید و با هر نوع مدرک کاردانی و هر نوع مدرک کارشناسی و هر رشته ای می توانید در رشته کارشناسی حرفه ای آشپزی آشپزی ملل و آشپزی ایرانی این مرکز ثبت نام کنید و از ترم آتی دانشجوی این دانشگاه شوید.

دروس تخصصی رشته کاردانی حرفه ای آشپزی دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه علمی کاربردی موسسه فرهنگی هنری پیشروپژوهان (واحد ۳۳):

  • اصول علم تغذیه
  • اصول آشپزی
  • سفره ایرانی
  • روش های پذیرایی
  • تجهیزات و عملیات آشپزخانه، گردشکار در آشپرخانه
  • غذاهای آماده
  • آشپزی کلاسیک ایران
  • آشپزی مدرن
  • عملیات آشپزی کلاسیک 1
  • عملیات آشپزیکلاسیک 2
  • عملیات آشپزی مدرن 1
  • عملیات آشپزی مدرن 2
  • طراحی منو
  • تزئین خوردنی ها

دروس تخصصی رشته کارشناسی حرفه ای  آشپزی ملل دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه علمی کاربردی موسسه فرهنگی هنری پیشروپژوهان (واحد ۳۳):

  • جامعه شناسی غذا، فرهنگ و مزه سازی غذا
  • سلیقه سازی در رستوران و رستوران فرا مدرن
  • رژیم های غذایی
  • حقوق مشتری و ارتباطات
  • نوآوری در رستوران
  • مدیریت کنترل هزینه غذا
  • آشپزی کشورهای آسیای شرقی
  • آشپزی کشورهای اروپایی
  • آشپزی کشورهای آسیای میانه
  • آشپزی کشورهای حوزه مدیترانه
  • آشپزی کشورهای امریکای جنوبی
  • آشپزی کشورهای افریقایی
  • غذاهای دریایی
  • غذاهای گیاهی

اساتید رشته آشپزی این مرکز دانشگاهی از بهترین اساتید آشپزی عمومی، آشپزی ملل و آشپزی ایرانی در کشور بوده که علاوه بر سابقه طولانی در تدریس دروس آشپزی و خود سرآشپز  هتل ها و رستورانهای بزرگی را در تهران بر عهده دارند. تعدادی از مدرسان رشته آشپزی این مرکز دارای بیش از 30 سال سابقه آشپزی و سرآشپزی در هتل و رستوران های بزرگ و معروف ایرانی و خارجی می باشند و در زمینه راه اندازی کسب و کارهای حوزه آشپزی (هتل، رستوران، آشپزخانه، کترینگ و …) و تربیت و راهنمای کارآموزان این رده شغلی جز بهترین اساتید استان تهران محسوب می شوند.

این مرکز دانشگاهی تخصصی ترین مرکز آموزش علمی کاربردی کاردانی و کارشناسی آشپزی و آشپزی ایرانی و آشپزی ملل در استان تهران می باشد.

همچنین برای دانشجویان و متقاضیان این رشته امکان برنامه ریزی ویژه گروه شاغلین (روز های پنجشنبه و جمعه) هم وجود دارد.

چارت رشته آشپزی

دانلود سرفصل رشته آشپزی ملل

کلیک کنید

مشاوره تحصیلی

جهت تماس و مشاوره تحصیلی

کلیک کنید

ثبت نام در رشته کاردانی و کارشناسی حرفه ای آشپزی مل

مشخصات متقاضی

انتخاب رشته موردنظر

انتخاب دقیق نام استان باعث بهبود روند مشاوره تحصیلی صحیح خواهد شد.

لینک های مفید

گواهی اشتغال به تحصیل

درخواست گواهی

کلیک کنید

چارت رشته ها

مشاهده چارت رشته

کلیک کنید

ثبت نام در دانشگاه

ثبت نام

کلیک کنید

سرفصل رشته ها

دانلود سرفصل دروس

کلیک کنید

کارگاه های آموزشی

ثبت نام در کارگاه

کلیک کنید

فرم های آموزشی

دانلود فرم

کلیک کنید
uast
مشاوره و ثبت نام